• Programul „Dăm valoare rablei tale“, iniţiat de Primăria municipiului Sfântu Gheorghe cu scopul de a elimina din trafic maşinile vechi şi poluante, va demara vineri, 9 aprilie, iar autorităţile locale promit să suplimenteze bugetul de un milion de lei, prevăzut pentru acest proiect, dacă vor exista mai multe cereri decât cele preconizate. Banii pentru acest program vor fi luaţi din fondul de rezervă, care are o valoare totală de 8,5 milioane de lei. Prin acest program, Primăria va acorda solicitanţilor câte 3.000 de lei pentru autoturismele mai vechi de 10 ani predate la un centru autorizat de casare sau colectare.
  • Spitalul Județean de Urgență „Fogolyán Kristóf”, Direcția de Sănătate Publică, Asociația Județeană a Medicilor de Familie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Serviciul de Ambulanță Județean au primit din partea consiliului Local al municipiului Sfântu Gheorghe, în frunte cu primarul Antal Árpád, diplome de recunoștință. Gestul s-a vrut a fi o mulțumire, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, față de cei care au fost și sunt în prima linie.
  • Consiliul Judeţean Harghita s-a asociat cu Primăria Municipiului Gheorgheni pentru construirea variantei de ocolire a municipiului. În cadrul parteneriatului va fi construit un tronson de 1 km din varianta de ocolire, pentru ca fluxul de tranzit sa nu fie nevoit sa treacă prin centrul oraşului. Investiţia este de mai mult de 5 milioane de lei.
  • Fundaţia Comunitară Odorheiu Secuiesc a demarat un nou proiect de conştientiyare a protecţiei mediului adresat, de această dată întreprinzătorilor locali. Proiectul denumit „Amprenta verde” are scopul de a implica întreprinzătorii în cumpărarea şi plantarea puieţilor. Prima acţiune de plantare va avea loc sâmbătă în valea pârâului Ivo.
  • Oraşul Borsec a semnat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru contractul pentru cel mai important proiect finanţat din fonduri europene din ultimii 15 ani. „Proiectul integrat pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraşul Borsec” obţine astfel resurse nerambursabile în valoare de aproape 5 milioane euro în cadrul programului REGIO 2014-2020. Finanţarea are ca obiective dezvoltarea serviciilor sociale prin construire de locuinţe sociale, dezvoltarea serviciilor culturale, precum şi protejarea unui element reprezentativ din patrimoniul cultural construit al Staţiunii Borsec, prin realizarea unui Centru cultural, dezvoltarea serviciilor educaţionale, dar şi dezvoltarea infrastructurii de acces, inclusiv a spaţiului public adiacent, din zona centrală a oraşului.
  • Sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 11:00,  va avea loc vernisajul expoziției foto și prezentarea de meșteșuguri tradiționale „Jăraticul sufletului…” la Galeria de Artă a Județului Harghita. Expoziția ne arată câte un moment din viața cotidiană a diferitelor comunități rome. După vernisajul expoziției fotografice în Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita, până la ora 16:00,  sub arcadele Consiliului Județean va avea loc prezentarea de meșteșuguri tradiționale.

Bejegyzés navigáció