Levélben tájékoztatta Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés szervezőit az aláírásgyűjtés időtartamának a harmadik meghosszabbításáról – közölte a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) sajtószolgálata.

Az aláírásgyűjtés lezárásának az új és egyben végleges határideje május 7. Az Európai Bizottság a koronavírus-járvány miatt előbb fél, majd két negyedév hosszabbítást engedélyezett.

A Székely Nemzeti Tanács elvileg más befejezte az aláírásgyűjtést, de most közölte, hogy a hátralévő 77 napban emelni próbálja a támogatók számát azokban az országokban, ahol a megköveteltnél csak kevéssel sikerült több aláírást összegyűjteni, és megpróbálja túllépni a küszöböt még legalább négy országban.

Az SZNT közleményében idézte Erika Casajoana i Daunertet, a Katalán Nemzetgyűlés tagját, aki a Háromszék napilapnak adott interjúban nemrég azt nyilatkozta: „a Székely Nemzeti Tanács most olyan mozgalmat vezet, amely állam nélküli nemzetekhez és nemzeti közösségekhez tartozó emberek millióit képviseli”.