Minden negyedik gyerek volt már szomorú az interneten tapasztaltak miatt. A negatív érzéseket legtöbbször a bántó megjegyzések, kommentárok idézik elő. Minden negyedik gyerek csalódott a vártnál kevesebb kedvelés vagy követés miatt – derül ki a Biztonságosabb Internet Nap alkalmából készített magyarországi kutatásból, amelyet a femcafe.hu portál ismertet.

A Telenor megbízásából az Ipsos kutatóintézet januárban megvizsgálta, mennyit tudnak a magyar szülők iskoláskorú gyermekeik internetezési szokásairól, és az ezzel kapcsolatos leggyakoribb veszélyekről. A kutatás eredményeiből kiderül, hogy noha minden szülő szokott gyermekével a tanulásról és az iskolában történtekről beszélgetni, egyharmaduk nem tartja fontosnak, hogy a közösségi oldalak használatáról beszélgessen csemetéivel. Minden harmadik esetben a gyerek kizárólag felnőtteknek szóló tartalom miatt bánkódik.

A nagyobb  gyermekek online tevékenységét a szülők kevésbé látják át, pedig az internetes zaklatás leginkább a tinédzsereket érinti. A probléma csaknem minden családot érint: a kutatásban részt vevő szülők 9-13. osztályos gyerekei közül 96 százaléknak van Facebook-profilja.