• Cursurile vor fi reluate, astăzi, în majoritatea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din jud. Harghita, Covasna și Mureș.
  • UDMR consideră regretabil faptul că monumentul martirilor secui din Târgu-Mureş a fost vopsit vineri de către autori necunoscuţi. Pe fotografiile publicate de Uniune se observă culorile naţionale ale României vopsite pe o latură a obeliscului ridicat la locul de execuţie a martirilor secui, executaţi în 1854 pentru a fi organizat o insurecţie anti-habsburgică.
  • La 77 de ani a decedat, ieri seara, FARKAS Árpád (3 aprilie 1944 – 7 februarie 2021), scriitor, poet și traducător literar, câștigător al premiului Kossuth, Membru al Academiei Maghiare de Arte.
  • La Sibiu, persoanele nedeplasabile pot fi vaccinate anti-Covid de către echipe mobile. Listele cu solicitanți sunt alcătuite de Serviciul social al primăriei și transmise către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în vederea programărilor.
  • Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna demarează în această săptămână, un proiect pilot de colectare de sânge, în parteneriat cu autorităţile locale, ce vizează identificarea potenţialilor donatori din judeţ şi transportarea acestora cu autobuze speciale la punctul de recoltare din Sfântu Gheorghe.
  • Expoziția fotografică FACE to FACE (”Față în față„) a artistului BIKFALVI Zsolt din Carei (județul Satu Mare), expusă în Institutul Cultural Maghiar București a ajuns la ultima săptămână, când se mai poate viziona.
  • Platforma online Hungaricana (www.hungaricana.hu), administrată de Biblioteca Parlamentului Ungariei, copleşitoare prin informaţiile, documentele şi literatura pusă la dispoziţia cercetătorilor, este utilă şi pentru cei interesaţi de istoria şi cultura Transilvaniei.
  • Ungaria se pregăteşte să realizeze un film muzical despre consecinţele Tratatului de la Trianon, prin ochii unor oameni obişnuiţi. Ideea filmului aparține lui DOLHAI Attila, artist la Teatrul de Operetă din Budapesta, iar muzica va fi compusă de CÁRI Tibor, compozitorul Teatrului Maghiar din Timişoara.
  • Aeroportul Internațional Brașov continuă să fie una dintre cele mai așteptate investiții de locuitorii din inima țării, printre care și covăsneni. Cu toate că lucrările avansează vizibil, spune președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, iar o mare parte dintre componentele proiectului au fost finalizate, nici până în prezent nu sunt cunoscute destinațiile care vor fi lansate. Vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, JAKAB István-Barna, spune că anul acesta vor decola n cel mai bun caz zboruri interne, curselor internaționale se va da abia în 2022.

Bejegyzés navigáció