Távozik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnöki tisztségéből Porcsalmi Bálint. A politikus az RMDSZ közösségi oldalán közölte:

2017-ben két évre vállalta az ügyvezető elnöki mandátumot, az EP-választásokat követően azonban Kelemen Hunor elnök felkérésére folytatta a munkát.

“Akkor abban állapodtunk meg, hogy a 2020-as parlamenti választások után abbahagyom ezt a munkát. Így az ügyvezetői teendők mellett irányítottam tavaly az elnökválasztási, idén az önkormányzati, majd a parlamenti választási kampányokat is. December 6-án a vállalt feladatom véget ért: a terveimnek megfelelően, a kormányalakítási tárgyalások után visszaadom ügyvezető elnöki megbízatásom” – fogalmazott az ügyvezető.

A korábban kampányszakértőként tevékenykedő Porcsalmi Bálint arra is kitért, az RMDSZ nehéz két éven és négy sikeres választáson van túl, és köszönettel tartozik mindazoknak, akik végigküzdötték ezt az időszakot.

“Köszönöm a szövetségnek a bizalmat és a lehetőséget. Büszke vagyok munkatársaimra, ahogyan a közösen elért eredményeinkre is. Hajrá, RMDSZ!” – zárta üzenetét Porcsalmi Bálint.

Porcsalmi Bálint 2017 januárja óta látta el az ügyvezető elnöki teendőket. Megválasztásakor Kelemen Hunor azt hangsúlyozta, hogy nemcsak Erdélyben, a romániai politikai térben tevékenykedett, hanem tanácsadóként és trénerként tucatnyi párttal, politikussal és jelölttel dolgozott Kelet-Közép- Európa számos országában, valamint Afrikában és Ázsiában is.

A politológus végzettségű Porcsalmi 2001-től viselt tisztségeket az RMDSZ-ben, 2005 és 2007 között Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter kabinetfőnöke, 2007-ben a Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium államtitkára, majd Kelemen Hunor kulturális miniszter kabinetfőnöke volt. Ezt követően az amerikai International Republican Institute trénereként tartott előadásokat, képzéseket politikai kommunikáció, szervezetépítés és kampányszervezés témakörben.