• Interviu cu Burus-Siklódi Botond fostul director al Casei Corpului Didactic Maghiar din Romania cu ocazia pensionarii.
  • Reportaj despre profanarea de morminte din cimitirul reformat din Vanatori, jud. Arad.
  • Liberalii încep, astazi, discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare în vederea susţinerii noului Guvern. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că discuţiile se vor purta cu USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.
  • În multe sectoare ale pieţei din România mai există, încă, o cerere puternică pentru investitori profesionali şi financiari; deşi Ungaria în ultima vreme pare să mai fi pierdut din elan – a transmis compania de consultanţă CFI Hungary Zrt. agenţiei ungare de presă MTI. In timp ce in 2007 – în anul aderării României la UE – în România au fost înregistrate 1450 de companii cu capital maghiar, în 2019 au fost înfiinţate doar 196 astfel de firme.
  • Târgul de Crăciun de la Sfântu Gheorghe, organizat anul acesta online pe pagina de internet a Casei de Cultură Municipale, a fost deschis saptamana aceasta şi reuneşte produsele a peste 50 de producători, artizani, meşteşugari şi comercianţi.
  • Strategia postpandemie de dezvoltare a turismului în judeţul Covasna se va axa în continuare pe promovarea brandului „Ţinutul conacelor”, dar şi pe balneologie şi ecoturism – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor. În judeţul CV există peste 160 de castele şi conace
  • Ungaria este o susţinătoare puternică a programului Parteneriatului Estic şi al integrării europene a Republicii Moldova – a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, la conferinţa de presă pe care a susţinut-o împreună cu ministrul moldovean al integrării europene şi al afacerilor externe, Aureliu Ciocoi, ieri, la Chişinău.

Bejegyzés navigáció