• Potrivit ministrului ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, ar fi benefic relaţiei dintre Ungaria şi România , dacă UDMR ar avea o prezenţă mai puternică în Parlamentul României, Şeful diplomaţiei ungare a declarat asta la Târgu Mureş, la o conferinţă de presă susţinută împreună cu preşedintele UDMR, Hunor Kelemen.
  • Ministrul comerţului şi afacerilor externe din Ungaria, Péter Szijjártó, a vizitat ieri trei investiţii private realizate în centrul României cu fonduri de la Guvernul Ungariei. Oficialul ungar a anunţat că programul de dezvoltare economică din Ardeal va continua cu un buget nou de 6,5 miliarde de forinţi. Ministrul a declarat că România este a-4-a ţară ca export a Ungariei, anual ajungând aici bunuri şi servicii de 5,5 miliarde de euro.
  • Consiliul Judeţean Harghita a acordat, preotului reformat din comuna Eliseni, Kincses Kálmán, premiul Pro Harghita, pentru activitatea sa în slujba comunităţii, în cadrul unei şedinţe festive care a avut loc la Odorheiu Secuiesc.
  • În cadrul evenimentelor dedicate perioadei de Advent organizate de primăria municipiului Miercurea Coic  în două weekenduri va fi organizat un mic târg de Crăciun, cu participarea unor meşteşugari şi producători locali. La evenimente, în limita a o sută de persoane, vor fi invitaţi membri ai unor asociaţii din oraş, iar locuitorii sunt încurajaţi să rămână acasă şi să participe doar prin intermediul transmisiilor online.
  • Orasul Sfantu Gheorghe anul acesta va intra într-o atmosferă festivă printr-o serie de concerte din balcon. În cele trei zile de duminică din perioada de așteptare a sărbătorii Crăciunului, cei interesați vor avea ocazia de a se bucura de glasul muzicii între orele 12 și 16 în diferite puncte ale orașului, auzită de pe balcoanele unor clădiri celebre. Spectacolul seriei va fi deschis în patru locații de formația Classical Singers.
  • Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor demara un program de reabilitare şi modernizare a lifturilor din municipiu, fiind dispuse să cofinanţeze şi instalarea acestora în câteva scări de bloc construite înainte de 1989, care au rămas fără ascensoare. 70% din partea Primăriei şi 30% din partea locatarilor – a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Bejegyzés navigáció