Rekordhosszú ideig, 27 évig lefagyasztott embrióból született egészséges gyerek októberben az Egyesült Államokban. A kislány, Molly Gibson embrióját 1992 októberében fagyasztották le 2020 februárjáig várt a mesterséges beültetésre, amikor egy Tennessee-ben élő pár örökbe fogadta.

A BBC cikke szerint Molly testvére, Emma rekordját döntötte meg, akinek embrióját szintén lefagyasztva tartották. A házaspár a médiából értesült arról, hogy embriót is örökbe lehet fogadni. Gibsonék az Országos Embrióadományozási Központhoz (NEDC), egy knoxville-i keresztény nonprofit szervezethez fordultak. Ők olyan fagyasztott embriókat tárolnak, amelyeket lombikprogramban résztvevő szülők adományoztak.

Az Egyesült Államokban a központ adatai szerint jelenleg mintegy egymillió fagyasztott emberi embriót tárolnak. A 17 évvel ezelőtt alapított NEDC már több mint ezer embrió örökbeadásában és megszületésében működött közre.

Az első gyerek, aki lefagyasztott embrióból született in vitro eljárás segítségével, 1984-ben jött világra Ausztráliában.