Michigan állam négytagú választási bizottsága helyi idő szerint hétfő délután hitelesítette Joe Biden demokrata párti elnökjelölt választási győzelmét.

A négytagú michigani választási bizottság egyik republikánus tagja tartózkodott a hitelesítés megszavazásakor. Ez azért fontos, mert korábbi hírek szerint a hivatalban lévő elnök megpróbálta meggyőzni a michigani republikánusokat, hogy ne hitelesítsék Joe Biden győzelmét. A pénteki fehér házi találkozó után egyikük, a michigani képviselőház elnöke tagadta, hogy az államfő megpróbálta rávenni őket a választási folyamat befolyásolására; állítása szerint a mintegy másfél órás megbeszélésen a küldöttség további szövetségi segítséget igényelt a koronavírus-járvány elleni küzdelemre.

A kihirdetett eredmény szerint Biden több mint 150 ezer vokssal többet szerzett, mint Donald Trump hivatalban lévő republikánus elnök, s ezzel megszerezte az állam 16 elektorának szavazatát. Az Egyesült Államokban az 538 tagú elektori testület választja meg az elnököt. A testület december 14-én ül össze.