Astăzi (vineri) vor primi autorităţile din judeţul Covasna tabletele promise de Ministerul Educaţiei în urmă cu peste jumătate de an. Potrivit inspectoratului şcolar judeţean, din cele 3000 de dispozitive promise 2000 ar trebui să ajungă la elevi care nu au curent electric în casă, trăiesc în localităţi care nu sunt conectate la reţeau de internet sau nu au ţinut în mână vreodată un dispozitiv digital.

Filmul maghiaro-român Spirala, primul lung-metraj al clujencei Cecília Felméri, a câştigat premiul special al juriului la ediţia a 61-a a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic, Grecia.

Vaccinul anti-COVID dezvoltat în Rusia a ajuns în Ungaria, dar nu va fi distribuit deocamdată. Serul va fi cercetat şi testat de oamenii de tiinţă unguri, au anunţat oficialii de la Budapesta.

Primarul general al capitalei ungare, Gergely Karácsony, văzut ca un posibil contracandidat al premierului Orbán în 2022, i-a adresat o scrisoare deschisă primului ministru, reproşându-i că a declarat război principalilor aliaţi ai săi în lupta împotriva coronavirusului şi a crizei economice: administraţiilor locale şi Uniunii Europene.

Bejegyzés navigáció