Deși responsabilii europeni de frunte credeau că blufează, Ungaria și Polonia a blocat prin veto adoptarea bugetului multianual al UE, pentru că nu sunt de acord cu condiționarea accesării fondurilor europene de mecanismul privind statul de drept.

Condiționarea adoptării bugetului UE de renunțarea la mecanismul privind statul de drept nu este în interesul maghiarilor din România având în vedere că printre criteriile stabilite de Parlamentul European se regăsește și respectare drepturilor minorităților – atrage atenția europarlamentarul Loránt Vincze.

În perioada 19-29 noiembrie 2020, Teatrul Maghiar de Stat Cluj organizează cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Interferenţe, care anul acesta se va desfăşura pentru prima dată online”.

Șase partide de opoziție din Ungaria au anunțat că vor participa cu candidați și liste comune la alegerile parlamentare ce vor avea loc în 2022. În spatele deciziei se află cea mai recentă modificare a legislației electorale efectuate de guvern care limitează spațiul de miscare al opoziției.

Bejegyzés navigáció