Hollandiában egy hét alatt 46 százalékkal csökkent az újonnan azonosított koronavírusos fertőzöttek száma. Hétfőn 4702 fertőzöttet regisztráltak, csaknem fele annyit, mint egy héttel ezelőtt.

Ugyanakkor a kórházi ápolásra felvett betegek száma is csökkent az elmúlt hét adataihoz képest. Ugyancsak hétfőn 40-en haltak bele a járvány okozta betegsége, míg a múlt héten a halálozások száma napi átlagban 83 volt.

A 17, 5 millió lakost számláló országban három hete vezettek be szigorú korlátozó intézkedéseket és lezárásokat.

Napi új esetek Hollandiában 2020. november 10-én

Csehországban a laboratóriumi szűrések hétfőn 6048 újonnan azonosított koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami az elmúlt négy hét legalacsonyabb hétköznapi száma. Múlt hétfőhöz képest harmadával csökkent az igazolt fertőzések száma.

A cseh kórházakban mintegy 7800 személyt kezelnek, közülük 1200-nak az állapota súlyos. Ezek a mutatók is az utóbbi napokban mérsékelten csökkennek vagy stagnálnak. Hasonlóan csökkenni látszik a napi elhalálozások száma is.

Magyarországon meghalt 103, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4140 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Mindkét adat rekord közeli.