• Astăzi la Green Hours are loc un concert care face parte din programul inițial al celei de-a doua ediții a Zilelor Jazzului Maghiar, susținut de Luiza Zan şi Jazzpar Trio: Gáspár Csaba (vioară, voce), Gáspár Álmos (chitară) şi Vitályos Lehel (contrabas). Invitaţii din acest concert evocă atmosfera, sonoritatea şi vraja Parisului anilor treizeci, prin stilul lui Django Reinhardt. Zilele Jazzului Maghiar au fost contramandate din cauza măsurilor de stopare a pandemiei.
  • Maghiarii din Ucraina Subcarpatică au reuşit să-şi păstreze poziţiile în urma alegerilor locale organizate duminică în Ucraina, a declarat, marţi, prin telefon, preşedintele Uniunii Culturale a Maghiarilor din Ucraina Subcarpatică (KMKSZ), László Brenzovics, agenţiei ungare de presă MTI. Politicianul a mai adăugat că, potrivit Comisiei Electorale Centrale din Ucraina, rezultatele oficiale ale alegerilor locale vor fi anunţate probabil în data de 6 noiembrie.
  • În judeţul Covasna a crescut cu 0,13 procente numărul şomerilor, aceasta ajungând astfel la 5,02 procente.
  • Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Miercurea Ciuc îi aşteaptă pe şomeri începând de săptămâna viitoare la cursurile de limba română organizate de agenţie. În filialele din interiorul judeţului agenţia organizază cursuri de formare pentru lucrători comerciali, lucrători în construcţii şi sudori.
  • Le Gheorgheni a fost mărit numărul de paturi pentru pacienţii cu coronavirus. Două secţii din spitalul municipal au fost transformate pentru tratarea bolnavilor Covid-19.
  • În pofida zvonurilor cimitirele nu se vor închide, oamenii vor putea să se ducă să cinstească memoria celor decedaţi în toate cimitirele din judeţul Covasna. În acest week-end este Ziua Morţilor, respectiv cea a Tuturos Sfinţilor, ocazie cu care oamenii aprind lumânări la mormintele celor dragi.

Bejegyzés navigáció