Két nap alatt több mint száz iskolát zártak be, így országszerte már összesen 517 tanintézetben zajlik kizárólag online oktatás. Szombaton még csak 400 iskolában alkalmazták a vörös forgatókönyvet.

A tanügyminisztérium tájékoztatása szerint a megyei tanfelügyelőségek által hétfő délig közölt adatok értelmében az ország 11 966 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, míg 5143-ban a sárga forgatókönyv, azaz a hibrid oktatás érvényesül.

A szaktárca megjegyzi, hogy 214 iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 303 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.