Nagy-Britannia a nyolcadik európai ország, amely visszahívta minszki nagykövetét, így vállalva szolidaritást Lengyelországgal és Litvániával, miután a fehérorosz vezetés elrendelte, hogy a két ország csökkentse minszki diplomatáinak létszámát.

Dominic Raab brit külügyminiszter elítélte a belorusz rezsim szerinte „teljes mértékben indokolatlan” döntését. Válaszként meghatározatlan időre konzultációra hazarendelte London minszki nagykövetét.

Lengyelország és Litvánia 35 diplomatáját hívta vissza pénteken, öt nappal azután, hogy Minszk hazarendelte varsói és vilniusi nagykövetét, és felszólította a két országot, hogy csökkentse belorusz külképviseletének személyzetét. A követelést ugyanazon a napon fogalmazta meg az Aljakszadr Lukasenka elnök által vezetett rezsim, amelyen életbe léptek az Európai Unió által elrendelt, 40 fehérorosz vezetőt érintő szankciók. Őket az augusztus 9-i választások eredményének meghamisításában való részvétellel vádolja Brüsszel. A csalás miatt kirobbant tüntetések két leghangosabb támogatója Lengyelország és Litvánia, ezzel magyarázható, hogy Minszk megtorlása e két ország ellen irányul.