• COMEMORARE: Atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 de la New York şi Washington D.C. Atacurile sinucigașe coordonate de Al-Qaeda s-au soldat cu moartea a circa 3000 de oameni şi rănirea gravă a altor 6000.
  • Institutului Cultural Maghiar din București prezintă, mâine, 12 septembrie, între orele 18.00–20.00, lucrările  studenților masteranzi de la Universitatea de Artă și Design Moholy-Nagy (MOME) din Budapesta. Expoziția, face parte din evenimentul Romanian Design Week, și prezintă cele mai bune lucrări de diplomă ale celor care au terminat masteratul în anul 2020. Expoziția se poate vizita până în data de 25 septembrie 2020.
  • Serviciul Salvamont Covasna a finalizat şi introdus în circuitul turistic încă două refugii montane, numărul total al acestora ajungând la patru. După vârful Bodoc şi vârful Lăcăuţi, au fost finalizate refugiile montanede pe creasta munţilor Baraolt, respectiv de pe vârful Ţeţele, situat în zona Ciomat-Bálványos. Totodată salvamontiştii au reînnoit 10 trasee montane, două rute au fost închise din cauza urşilor, fiind interzise drumeţiile pe traseele situate între Pensiunea „Határ“ şi Lacul Sfânta Ana, respectiv între comuna Bixad şi Tinovul Mohoş“.
  • INTERVIU cu Peter SUCIU, ghidul unei agenții de turism cu sediul la Sighișoara (Wanderlust Tour), care invită turiștii străini și români la experienţe de neuitat pentru a descoperi cultura diversificată și unică a zonei, oferind asistenţă turistică  (tururi culturale, ture de oraş, turism rural, turism activ, tabere de fotografie).
  • Cultivatorii de cartofi din jud. Covasna vor avea o producţie bună în acest an, însă preţul cartofilor va fi mai mic decât anul trecut. La ora actuală cartofii se vând cu 45-50 de bani kilogramul la producător – a declarat Directorul Direcţiei Agricole Covasna, KÖNCZEI Csaba.
  • O nouă ediție a Festivalului Fanfarelor, duminică, 13 septembrie, ora 16.00, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara ( ediția a 32-a).
  • Urmărim Festivalul Astra Film Festival Open Air (4-13 septembrie), care include proiecții de film, întâlniri cu autorii, discuții, programe speciale și concerte. Evenimentele vor avea loc la Muzeul Astra și în Centrul Istoric al Sibiului. Ediția 27 a festivalului va avea și o parte online: Astra Film Festival Online (în perioada 16-25 octombrie).
  • Din septembrie 2020, Institutele Balassi poartă denumirea de Institut Cultural Maghiar. Odată cu schimbarea denumirii se înnoieşte şi identitatea vizuală a institutelor. Prin elaborarea noii imagini s-a dorit ca noul vizual să reflecte tradiţiile europene, şi în cadrul acestora tradiţiile maghiare, să corespundă criteriilor de polivalenţă, perenitate şi contemporaneitate, dar şi cerinţelor impuse de căile de comunicare ale secolului 21.

Bejegyzés navigáció