Szünetekben, és nem a tanórák ideje alatt lesz kötelező a maszkviselés azoknak a diákoknak, akik ősztől visszatérnek az iskolapadokba– pontosított az Edupedu tanügyi portálnak Simona Pârvu, az Országos Közegészségügyi Intézet vezetője.

Ludovic Orban miniszterelnök tegnap a Parlamentben azt nyilatkozta, hogy azokban az iskolákban, amelyekben az oktatás a diákok fizikai jelenlétével fog zajlani, kötelezik a védőmaszk használatát tanulóknak, tanároknak, kisegítő személyzetnek egyaránt.  Az Országos Közegészségügyi Intézet vezetője ehhez képest –a miniszterelnök beszéde után – azt mondta: az általa vezetett hatóság, iskolakezdéssel kapcsolatos egészségügyi szabályokra vonatkozó, majd az Egészségügyi Minisztériumhoz eljuttatott javaslatcsomagjában az áll, hogy a diákoknak szünetekben kell maszkot viselniük, az osztályteremben nem. 

Simona Pârvu kifejtette azt is: a tanároknak mindvégig, tehát a tanórák ideje alatt is maszkot kell viselniük. Az Országos Közegészségügyi Intézet javaslatot tett arra is, hogy az iskolapadok között egyméteres távolság legyen.