Saját jelölteket indít a fővárosban a Polgári Mozgalom Pártja (PMP), miután meghiúsultak a tárgyalások a többi jobboldali erővel. A kudarcot leplezendő Eugen Tomac pártelnök úgy fogalmazott: nem tárgyaltak egyetlen politikai formációval sem, csupán párbeszédet folytattak Ludovic Orban kormányfővel és liberális (PNL) pártelnökkel.

Meg is állapodtak egy közös főpolgármester-jelölt, Nicusor Dan támogatásáról, de végül a jelölt bemutatására a Polgári Mozgalom Pártját nem hívták meg – panaszolta Tomac hozzátéve, hogy ezért a PMP kénytelen önálló jelöltet állítani Traian Băsescu személyében, aki valóban képes lesz megszorongatni az újrázni készülő szociáldemokrata városvezetőt, Gabriela Fireát.

Valójában a PMP a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ellenkezése miatt nem kerülhetett be a jobboldali koalícióba. Claudiu Năsui bukaresti elnök szerint a PMP helyi választottjai enyhén szólva kiábrándító teljesítményt nyújtottak az elmúlt négy évben. Éppen ezért vállalhatatlan kompromisszum lenne, ha a közös jelöltállítás során elfoglalnák a rátermettebb USR-s jelöltek helyét.

Traian Băsescu megfigyelők szerint Nicuşos Dantól venne el szavazatokat, ezért indulása az újrázni készülő Gabriela Fireának kedvez.