Regizoarea Farkas Boglárka Angéla a câștigat Premiul Competiției Locale în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF)  pentru filmul Ceea ce nu am observat, o poveste centrată pe dispariția oamenilor dragi și amintirile rămase în urma lor.

Au fost publicate rezultatele concursurilor lansate pentru sprijinirea culturii maghiare de peste graniţele Ungariei, denumite „Caravana de literatură” şi „Caravana de artă”, prin care Ministerul Resurselor Umane din Ungaria oferă un sprijin total de 10 milioane de forinţi (aprox. 30 000 de euro) pentru spectacolele şi atelierele comune ale unor scriitori, realizatori de film şi artişti fotografi maghiari din străinătate, inclusiv din România.

Într-o postare pe Facebook trilingvă (română, engleză, maghiară), ambasadorul de la București al Regatului Unit al Marii Britanii îi felicită pe „vechii secui” că „și-au păstrat modul lor de viață, limba și cultura intacte”, manifestându-și „marea încredere că România își poate menține personalitatea multiculturală, multireligioasă în secolul XXI”.

Unul dintre cele mai prestigioase cotidiene de pe glob, The New York Times a stabilit o premieră: veniturile obţinute de divizia sa online le-au depăşit pentru prima dată pe cele generate de divizia print.

Bejegyzés navigáció