Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök éjszakáig meghosszabbította az ország keleti és középső felére kiadott másodfokú – narancssárga jelzésű – esőriadót. Az ország déli, délnyugati, nyugati és északnyugati részében elsőfokú – sárga jelzésű – esőriadó van érvényben csütörtök délelőtt 10 óráig.

A hegyvidéken, Moldvában, Dobrudzsában, valamint helyenként Erdélyben és Munténiában holnap hajnali 3 óráig felhőszakadásokra, viharos szélre, villámlásokra és jégesőre lehet számítani. A csapadék mennyisége meghaladhatja a 40 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig az 50-80 litert is.

Ugyanakkor csütörtök délelőtt 10 óráig sárga jelzésű, légköri instabilitásra vonatkozó riasztás van érvényben az ország keleti, délkeleti, északi és középső részében és a hegyvidéken. A csapadék mennyisége meghaladja a 20-25 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig a 40-50 litert is. Holnap délelőtt 10 órától este 11 óráig elsőfokú, időszakos légköri instabilitásra vonatkozó riasztás lesz érvényben az egész ország területén. Ez idő alatt gyakori villámlások által kísért felhőszakadások, szélviharok és jégesők várhatók.

A hétvégén főként az ország nyugati, középső és északi részében, illetve a hegyvidéken lesznek olyan időszakok, amelyeket fokozott légköri instabilitás jellemez.