• Examenul de bacalaureat continuă astăzi cu proba scrisă la Limba și literatura maternal. INSERT cu KOVÁCS Iren secretar de stat în Ministerul Învăţământului.
  • 73,67 la sută dintre elevii care frecventează o școală cu predare în limba maghiară a obținut notă de 5 sau peste, la evaluarea națională. La nivel național, procentul celor care obținut notă de trecere este de 76,1 la sută, înainte de contestații.
  • Astăzi începe ediția a XVI-a a Festivalului Muzicii Maghiare la București (23–25 iunie). Evenimentul, organizat de Institutul Balassi, poate fi urmărit online. Pe 26 iunie (ora 18.00) va fi transmisă în direct pe pagina de facebook a Institutului festivitatea de decernare a premiilor. INSERT cu KÓSA András László, directorul Institutul Balassi din București.
  • Tribunalul București a decis, la solicitarea faimosului Dan Tănasă, că vor fi schimbate plăcuțele bilingve cu denumirea străzilor din Miercurea Ciuc, astfel încât denumirea în limba română să nu mai apară alături de denumirea în limba maghiară, ci să fie afișată deasupra.
  • Comitetul de acordare a premiului Carol cel Mare (Karlspreis) și-a reanalizat decizia de a-l distinge pe Klaus Iohannis cu premiul Carol cel Mare și a ajuns la concluzia că președintele român „doar” și-a atacat adversarii politici și nu minoritatea maghiară, prin ieșirea din 29 aprilie.
  • Guvernul american a schimbat statutul a patru media de stat chineze, acuzate că ar fi „organe de propagandă” ale Beijingului şi ale căror birouri în SUA vor fi considerate „misiuni diplomatice străine.

Bejegyzés navigáció