• Aproximativ 155.500 elevi s-au înscris la examenul de bacalaureat, care începe astăzi cu proba la limba şi literatura română. Dintre aceştia 31.800 sunt din promoţii anterioare – INSERT KOVACS Iren secretar de stat în Ministerul Învăţământului despre ce trebuie să ştie elevii care se prezintă la examen.
  • Parlamentul European a adoptat prelungirea cu o jumătate de an a strângerii semnăturilor în cazul iniţiativelor cetăţeneşti, ale căror susţinere prin semnături a fost blocată de măsurile restrictive puse în aplicare din cauza epidemiei de coronavirus. Strângerea de semnături pentru iniţiativa cetăţenească europeană lansată în favoarea regiunilor naţionale s-a încheiat în data de 7 mai, fiind adunate până atunci semnături de susţinere de la peste un milion de cetăţeni ai UE, însă nu a putut fi satisfăcut criteriul referitor la distribuirea semnăturilor pe state membre ale UE. INSERT cu deputatul UDMR din Parlamentul European, VINCZE Loránt care a cerut Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) să nu pună în pericol cele peste un milion de semnături adunate pentru regiunile naţionale, prin faptul că încă nu a reînceput strângerea semnăturilor.
  • Tradiția concertelor de orgă pe durata verii (în fiecare marți, joi și sîmbătă din lunile iulie, august, septembrie) din Biserica Neagră din Brașov va continua și în acest an cu cîteva modificări însă.
  • Există un avans de peste 20 de zile faţă de graficul de execuţie asumat la terminalul aeroportului Ghimbav a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea.
  • Au început înscrierile la concursul Stup Retrospectiva filmului documentar din Secuime – produsul unui parteneriat  între Centrul de Cultură al Județului Covasna, Centrul Cultural Județean Harghita și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita –, care a devenit deja un proiect de arte vizuale cu audiență în rândul artiștilor și spectatorilor din zonă. Ediția2020 Stup – Retrospectiva filmului documentar se va desfășura între 9-18 octombrie. Scopul Retrospectivei este cultivarea interesului și a pasiunii pentru documentar, reunirea celor mai valoroase producții într-o competiție artistică, care să le ofere cineaștilor un spațiu de întâlnire și confruntare, iar spectatorilor, șansa de a viziona filmele lor.

Bejegyzés navigáció