Parlamentul şi guvernul sunt datori cu o serie de acte normative subsecvente noii legi a pensiilor, cu cu mai puţin de trei luni înaintea termenului de aplicare a majorării cu 40 la sută a pensiilor, a declarat postului nostru deputata Csép Éva Andrea, secratara Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor.

Începând de astăzi încetează controlul la punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria şi Austria, respectiv Ungaria şi Slovacia. În continuare, cetăţenii români pot tranzita Ungaria doar în scop de tranzit sau transport marfă; numai cetăţenii germani, austrieci, cehi şi slovaci pot intra în Ungaria fără a plasaţi în carantină instituţionalizată.

Şoferii autoturismelor sau autocamioanelor care urmează să tranziteze teriotoriul Ungariei, pot achiziţiona vigneta necesară pentru Ungaria la-un nou punct de vânzare deschis la trecerea frontierei de la Nădlac II.

Ministrul de extrene ungar a declarat în faţa parlamentuljui că se aşteaptă la înregistrarea unor progrese importante în privinţa legii educaţiei, cu ocazia vizitei pe care o va efectua la Budapesta, in perioada imediat urmatoare, noul ministru de externe al Ucrainei. Legea este considerată ca fiind extrem de restrictivă faţă de minorităţi inclusiv de către România. Din cauza acesteia Ungaria a blocat, timp de aproape doi ani, relaţiile instituţionale între Kiev şi NATO.

Bejegyzés navigáció