A texasi Houstonban helyi idő szerint kedden délelőtt helyezik örök nyugalomra a rendőri erőszak áldozataként Minneapolisban meghalt afroamerikai George Floydot. Floyd Houstonban nőtt fel, és csak 2014-ben költözött az északi Minnesota államban lévő Minneapolisba, hogy munkát találjon.

Búcsúztatása délelőtt 11 órakor, romániai idő szerint este hétkor kezdődik. A fő búcsúbeszédet – csakúgy, mint a minneapolisi emlékünnepségen – Al Sharpton afroamerikai polgárjogi aktivista fogja elmondani.

Floyd koporsóját hétfőn délután ravatalozták fel egy texasi templomban, és több ezren lerótták kegyeletüket előtte, köztük Texas állam republikánus kormányzója is. A balesete miatt kerekesszékbe kényszerült Greg Abbott a templom előtt várakozó újságíróknak elmondta: a rendőrségi reformról szóló törvényhozási vitákba szeretné bevonni Floyd családtagjait is. George Floyd meg fogja változtatni az Egyesült Államok történelmét, nem halt meg hiába. Élete élő öröksége lesz Amerikának és Texasnak – jelentette ki Abbott. Szeretne magánúton is találkozni Floyd családtagjaival, hogy átadhassa nekik azt a texasi lobogót, amelyet halottjuk tiszteletére húztak fel az állam törvényhozásának épülete előtt.