A családon belüli erőszak áldozatait támogató ingyenes alkalmazást indított a Vodafone Románia Alapítvány a román rendőrséggel partnerségben, valamint a „Szó nélkül” és a „Code for Romania” alapítványokkal együttműködve.

A „Bright Sky Ro” elnevezésű alkalmazás elsősorban információval szolgál és oktatást biztosít a felhasználó számára, leírva a nemi erőszak kategóriáit, a jelenséghez kapcsolódó mítoszokat rombolja le, emellett lehetővé teszi számára, hogy egy kérdőív kitöltése révén felmérje a kapcsolata biztonságát – nyilatkozta a Román Rádiónak Sorin Stănică, a Román Rendőrség Bűnügyi Kutatási és Megelőzési Intézetének igazgatója. Mint mondta, az alkalmazás egyben nyilvántartja a családon belüli erőszak áldozatait, akik speciális támogatásra szorulnak. Hangsúlyozta, a szolgáltatás segíti a bajba jutott személyt, hogy felvegye a kapcsolatot a legközelebbi rendőrséggel. Egy másik fontos eleme az alkalmazásnak ,,Az én naplóm” elnevezésű fiók, amelyben az áldozat vezetni tudja az erőszakos incidenseket, videót és képet tud feltölteni. Ezek az adatok a szolgáltatáson keresztül a rendőrséghez kerülnek, az alkalmazáson keresztül nem érhetőek el, így az elkövető nem szerez tudomást róluk akkor sem, ha az áldozat készülékének a birtokába jut.

Az ingyenes „Bright Sky Ro” alkalmazás elérhető az App Store-ban és a Google Play áruházban román, angol és magyar nyelven.