FRISSÍTÉS: A Stratégiai Kommunikációs Csoport újabb, a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetekről számolt be. Romániában ezzel 482-re nőtt a halottak száma.

FRISSÍTÉS #2: Suceava és Rădăuţi ortodox érsekét, Piment koronavírussal diagnosztizálták, közli a Stratégiai Kommunikációs Csoport. A főpapot tegnap este beutalták a suceavai megyei korházba, majd az éjszaka helikopterrel átszállították a bukaresti Matei Balş intézetbe. A kilencvenéves érsek súlyos tüdőgyulladás tüneteit mutatja, és krónikus betegsége is súlyosbodhat.

Romániában 8.936-ra nőtt a koronavírussal fertőzött személyek száma, a hatóságok ma 190 új esetet jelentettek. A fertőzés következtében az elmúlt 24 órában 17-en hunytak el, így a halálesetek száma 451-re emelkedett.

Intenzív osztályon jelenleg 261 személyt kezelnek. Eddig 2.017-en gyógyultak meg, akiket már kiengedtek a kórházból. Jelenleg 14.530 személy van intézményes karanténban, és további 42.846 otthoni elszigetelésben. Országszerte a mintavételek száma elérte a 98.491-et.

Külföldön összesen 734-re rúg a bizonyítottan koronavírussal fertőzött román állampolgárok száma.

Eddig 448 személy ellen indítottak büntetőeljárást a fertőző betegségek leküzdésének az akadályoztatásáért, ugyanakkor az elmúlt 24 órában a rendőrség 4.787 személyt bírságolt meg, mert nem tartotta be az otthoni elszigetelésre, valamint a karanténra vonatkozó előírásokat. Az elmúlt napban kiszabott pénzbírságok értéke elérte a csaknem 12 millió lejt, vagyis a 2,5 millió eurót.