Újabb fogolycsere kezdődött ma Kijev és a Donyec-medencei szakadárok között a kelet-ukrajnai frontvonal mentén – hozta nyilvánosságra az Ukrajinszka Pravda hírportál az ukrán elnöki hivatal közlésére hivatkozva. A közlemény szerint a szakadárok 19 foglyot engednek szabadon. Az elnöki hivatal azt még nem hozta nyilvánosságra, hogy Kijev cserébe hány embert ad át a szakadároknak. A szakadár fogságból kiszabadultakat karanténba helyezik.

Az UNIAN ukrán hírügynökség az elnöki hivatal közleményéből kiemelte, hogy a mostani fogolycsere a „mindenkit mindenkire” formátum keretében zajlik, aminek ez már a harmadik szakasza. Ez azt jelenti, hogy Volodimir Zelenszkij elnök ígéretet tett arra, hogy minden ukrán foglyot hazavisznek, beleértve a Donyec-medencei szakadár területeken, Oroszországban, illetve az Oroszország által önkényesen elcsatolt Krím félszigeten bebörtönzötteket egyaránt. Zelenszkij elnöksége alatt a mostanit megelőzően két fogolycserét hajtottak végre.

Az elnöki hivatal kiemelte: folytatódnak a tárgyalások a megszállt Krímben és Oroszországban fogva tartott ukrán állampolgárok szabadon bocsátásáról.