Újabb 21 új koronavírussal fertőzött személy elhalálozását jelentették be, heten közülük már korábban elhunytak, és csupán most erősítették meg, hogy a vírus szövődményei okozták a halálukat. A kór eddig 198 személy halálát okozta Romániában.

Elhunyt tegnap az első koronavírussal fertőzött egészségügyi dolgozó, közölte Nelu Tătaru szakminiszter. Az 53 éves suceavai mentős március 24-én mutatta a fertőzés tüneteit, koronavírustesztje 30-án lett pozitív. Otthonában, április 7-én hunyt el, ugyanis a férfi nem volt hajlandó kórházba vonulni a tájékoztatás szerint.

Ezidáig összesen 699 koronavírus-fertőzést igazoltak az egészségügyi dolgozók körében, ami az országos esetszám több mint hatoda.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport legfrissebb, tegnap kora délutáni összesítése szerint 4.417-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Romániában. Az elmúlt 24 órában 360 új esetet igazoltak. 274 pácienst intenzív terápiás osztályokon ápolnak.

Eddig országszerte 43 ezer 500 tesztet végeztek. A kór február 26-i romániai megjelenése óta 460 személyt gyógyultnak minősítettek és kiengedtek a kórházból.

Eddig 631 külföldön élő román állampolgár fertőződött meg az új koronavírussal, a legtöbben, mintegy 400-an Olaszországban. A diaszpórában élő román állampolgárok közül 29-en vesztették életüket.