Idén nem tartják meg a próbavizsgákat, ezeket gyakorlótesztekkel helyettesítik – jelentette Monica Anisie tanügyminiszter.

A tárcavezető szerint a nyolcadikos és tizenkettedikes tanulóknak szánt gyakorlóteszteket naponta mutatják be a román közszolgálati televízióban, pénteken pedig közzéteszik a javítási rácsokat is. A tanulók ezek segítségével akár maguk is képesek lesznek kiértékelni dolgozataikat, de Monica Anisie szerint hasznos lenne, hogyha ezeket tanáraikkal is átbeszélnék. A tesztek megoldásával a gyerekek folytatják a felkészülést a vizsgára – mondta a tanügyminiszter.

A tárcavezető szerint a tanulók 60 százalékának van lehetősége arra, hogy részt vegyen az internetes oktatásban. A tárcavezető azt is elmondta, hogy mióta felfüggesztették a tanítást, nem vettek fel új leckéket, és a nem is osztályozzák a tanulókat, csak a már elsajátított ismereteket rögzítik.

A miniszter azt javasolta a tanároknak, hogy az április 3-a és 21-e közötti vakáció idején vegyenek ki szabadságot. A tanügyminiszter hangsúlyozta, nem merül fel a tanév befagyasztása.

Sajtótájékoztató az oktatási minisztériumban. A gumikesztyű nem sokat használ ilyen közeli, maszk nélküli társalgás esetén