Nagy-Britanniában egyfősre csökkent az alig több mint egy hete hivatalban lévő miniszterelnök, Boris Johnson parlamenti többsége az időközi képviselőválasztás nyomán.

A Wales déli részén rendezett választást a péntek reggel ismertetett eredmények szerint a Liberális Demokraták jelöltje nyerte a voksok 43,5 százalékával. Brecon és Radnorshire körzetben azért kellett időközi választást tartani, mert a kerület eddigi képviselőjét, Chris Davies tory politikust hamis költségtérítési elszámolással vádolják. A visszahívását célzó petíciót 18 ezren írták alá, azonban általános megdöbbenésre a Konzervatív Párt újra a bukott politikust indította, mert úgy vélte, hogy akaratlanul hibázott, és nem szándékosan követett el visszaélést.

Az egyfős többség szakértők szerint még inkább megnehezítheti Boris Johnson helyzetét – alig 90 nappal a brit európai uniós tagság megszűnése előtt –, elég ugyanis, ha csak egyetlen képviselő ellene fordul a kormányoldal soraiból a sorsdöntő kérdésekben, például egy bizalmi szavazáson.