• Filiala Partidului Civic Maghiar din Odorheiu Secuiesc (jud. Harghita) l-a schimbat din funcţia de primar al municipiului pe GÁLFI Árpád, după ce acesta s-a adresat procurorilor DNA cu privire la o achiziţie publică derulată chiar de către instituţia pe care o conducea. Gálfi a fost ales primar în 2016, fiind candidatul comun al Partidului Civic Maghiar şi al Partidului Popular Maghiar din Transilvania.
• Ediția a 27-lea a Academiei de Vară Bolyai (8-27 iulie). Cursurile au loc în opt localităţi din Transilvania, în 18 secţiuni. (Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Cluj Napoca, Satu Mare, etc.) La cele mai importante cursuri de specializare pentru pedagogii maghiari din România participă peste 550 de pedagogi maghiari din Bazinul Carpatic.
• Autoritățile locale din Mădăraș, județul Harghita, au realizat un proiect cu fonduri europene pentru construirea unei centrale termo-electrice pe bază de biomasă. Proiectul, unic în zonă și al doilea la nivelul țării, a fost depus ieri în cadrul unei conferințe de presă.
• Astăzi începe cea de-a VII-a ediție a festivalului Electric Castle pe domeniul Castelului Banffy din Cluj. (17 – 21 iulie)
• Lucrările de reabilitare a Pieţei Libertăţii din centrul municipiului Sfântu Gheorghe vor fi reluate pe baza unui nou proiect. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la aproape 2,8 milioane de lei, iar perioada de finalizare a acestora este de opt luni. Proiectul prevede amenajarea unei platforme plane, unde să poată fi amplasat un patinoar pe timpul iernii, dar care să poată fi folosită şi ca scenă pentru diferite evenimente cultural-artistice, precum şi realizarea a două seturi de trepte din piatră.
• Numărul cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice este în creştere în județul Harghita. Principalul motiv fiind că multe persoane aleg să-şi petreacă în sezonul estival concediul în străinătate.
• Legea politicii lingvistice de stat din Ucraina, intens disputată de către minorităţi, a intrat marţi în vigoare. Potrivit acesteia, fiecare cetăţean ucrainean are obligaţia să cunoască limba ucraineană, limba oficială a statului.
• Ediţia a 30-a a Universității de Vară şi Tabăra Studenţească Bálványos, organizată la Băile Tuşnad în perioada 23-28 iulie, va avea peste 400 de programe şi dezbateri în 28 de corturi şi patru locaţii externe. La organizarea evenimentului participă 270 de persoane. Programul detaliat al evenimentului poate fi găsit pe site-ul www.tusvanyos.ro.

Bejegyzés navigáció