Évente legalább két alkalommal ül össze a kormány tárcaközi bizottsága, hogy összehangolja a különböző ágazati politikákat a fenntartható fejlődésre vonatkozó Agenda 2030 hatékony életbe ültetése érdekében.

Borbély László, a Fenntartható Fejlődési Főosztály vezetője elmondta, hogy a keddi ülés egy új struktúra létrejöttét jelenti.

Az ülés elején Viorica Dancila miniszterelnök hangsúlyozta: az Agenda 2030 célkitűzései konkrét megoldásokat javasolnak az emberek életének jobbátételére.

„Az antibiotikum-fogyasztás csökkentésétől a szegénység leküzdéséig a célkitűzések a mindennapi élet valamennyi területét érintik. Aktív szerepet játszottunk Románia Európai Uniós elnöksége alatt az Agenda 2030-ban foglalt 17 fenntartható fejlődési célkitűzés megvalósításának előmozdítása terén. Sikerült elérni minden Európai Uniós tagország csatlakozását az egyre inkább fenntartható Európa kialakítását célzó következtetésekhez, ami azt bizonyítja, hogy Románia regionális központ az Agenda 2030 életbeültetése tekintetében” – mondta a kormányfő.