Székelyudvarhelyen, Máréfalván, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában tartott jótékonysági koncertet a mozgáskorlátozottak és értelmi fogyatékosok alkotta budapesti Nem adom fel Együttes. A turné alkalmával a Hargita Megyei Mozgássérültek új székházának, az Összefogás Házának elkészítésére gyűjtöttek. A csíki koncertről Biró István készített összeállítást.

© Molnár Krisztina

Az elmúlt héten három marosvásárhelyi iskola diákjai kerékpárral és rollerrel próbáltak reggelente eljutni az iskolába. A több mint 200 gyerek a „Bringázz a suliba” akcióhoz csatlakozott, melyet a szervezők elsősorban figyelemfelkeltőnek szántak, ezúttal a döntéshozóknak szerettek volna üzenni, hogy szükség van kerékpáros infrastruktúrára. A bringás megmozdulásnak előzménye is volt, a gyerekek nem először választottak környezetkímélő közlekedési eszközöket, hogy eljussanak az iskolába. Molnár Krisztina összeállítását sugározzuk.

Második alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén Borospatakán a Székelyföldi kézműves sajtok mustráját a Székely Sajtkészítők Kézműves Egyesülete és az Agri-Cultura-Natura Transylvaniae Egyesület a gyimesközéploki skanzenben. A Böjti csemege című rendezvény résztvevői mintegy 40 féle sajtot kóstolhattak meg, és szakmai előadásokat is hallgathattak. Az eseményről Biró István tudósít.

Hallgassa meg a műsort!