Tribunalul București va judeca dosarul în care Dan Tănasă solicită obligarea primarului din Sfântu Gheorghe la arborarea steagului național pe turla instituției, ca semn de amintire a „eliberării orașului de sub stăpânirea maghiară”.

Deși în privința veniturilor sau a PIB-ului pe cap de locuitor județele secuiești se află la coada clasamentelor, în Transilvania în această zonă este cea mai mare proporția locuințelor cu baie și toaletă, se arată într-un studiu publicat de Asociația Erdélystat.

Guvernul de la Budapesta propune construirea unei linii de cale ferată, cu o lungime de 800 de kilometri, care să lege orașe din sudul și nord-estul țării cu Subotița, în Serbia, respectiv Salonta și Oradea, în România. Subiectul va figura pe ordinea de zi a ședinței comune pe care guvernele sârb și ungar o vor avea în aprilie.

Guvernul Orbán a alocat un sprijin financiar de 1,9 miliarde forinți (cca. 6,1 milioane euro) asociației Erdélyi Médiatér Egyesület, proprietarul celui mai important grup media de limbă maghiară din România. Aceeași asociație a primit, cu un an în urmă, a primit de la guvernul maghiar 4,5 milioane euro.

Bejegyzés navigáció