UDMR a strâns peste 300 de mii de semnături de susţinere pentru alegerile europarlamentare. UDMR continuă săptămâna aceasta campania de strângere de semnături, iar listele vor fi predate săptămâna următoare Biroului Electoral Central din Bucureşti. Legea electorală din România prevede că formaţiunile politice trebuie să adune 200 de mii de semnături de susţinere, iar candidaţii independenţi 100 de mii pentru a putea participa la alegeri.

Partidul Popular European se pronunţă, astăzi, cu privire la suspendarea sau excluderea partidul Fidesz condus de premierul ungar Orban.

Primarii municipiilor Sfântu Gheorghe şi Odorheiu Secuiesc au fost din nou amendaţi, cu suma de 5.000 lei, de către prefecţii judeţelor Covasna, respectiv Harghita, pentru arborarea steagului Ungariei de 15 martie, fără ca lângă acesta să fie amplasat şi cel al României.

Mâine, 21 martie, începe la Miercurea Ciuc anul comemorativ Johannis Kájoni, cu ocazia împlinirii a 390 de ani de la naștere. Johannis Kájoni a fost un om de ştiinţă, călugăr, una din personalităţile proeminente ale secolului al XVII-lea, reprezentant ilustru în domeniul muzicii, ale limbilor străine, istoriei, botanicii. De numele lui se leagă înfiinţarea în 1675 a Tipografiei Franciscane de la Şumuleu Ciuc.

Institutul Maghiar din Bucureşti organizează, în perioada 27-31 martie, la Târgu Mureş, a noua ediţie a Zilelor Filmului Maghiar.

Bejegyzés navigáció