• Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu se pregăteşte să meargă la Târgu Mureş pentru a se informa despre tensiunile româno-maghiare care s-au format în cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş (UMFST).
  • Partidul Civic Maghiar (PCM) vrea un loc eligibil pe lista UDMR la viitoarele alegeri europarlamentare, a declarat joi preşedintele organizaţiei judeţene Covasna, deputatul Kulcsár Terza József. Propunerea PCM este Zsuzsanna Márton, care ocupă în prezent funcţia de primar al comunei Agriş din judeţul Satu Mare. Parlamentarul covăsnean a mai spus că, în eventualitatea în care UDMR nu va da curs acestei solicitări, atunci nu exclude posibilitatea ca PCM să aibă un candidat independent.
  • Ministerul Mediului a emis ordinul de extragere a ursului care a fost văzut în apropierea Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, a declarat comisarul şef adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Szép Róbert.
  • Mâine si poimâine în Grădina Verona de desfasoara Târgul Ozosep – ediția 2019, care va cuprinde bucate alese din Harghita și împrejurimi, produse artizanale și atmosfera specifică, dar și ceaune pline de gulașs, vin fiert și hotdog secuiesc
  • Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna organizează o selecție pentru studenții care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de vară (minim două luni). La selecție pot participa studenții cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani. Pentru anul 2019, sunt disponibile 30 de posturi în domeniul hotelier – gastronomic, în gastronomia de sistem (fast-food), în producția industrială și în domeniul serviciilor.
  • Grupul de la Vişegrad (V4 – Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria) va organiza un summit la Ierusalim în zilele de 18 şi 19 februarie, găzduit de premierul israelian Benjamin Netanyahu. Acesta va fi primul summit al V4 în afara frontierelor statelor care îl compun. 
  • Ambasadorul Republicii Kazahstan la Bucureşti, Daulet Batrashev, s-a întâlnit joi, la Sfântu Gheorghe, cu reprezentanţii autorităţilor centrale şi locale, precum şi cu mai mulţi întreprinzători din judeţul CV, cu prilejul unei vizite oficiale făcute în zonă. Prefectul judeţului CV a declarat că ambasadorul Kazahstanului a prezentat o serie de oportunităţi de afaceri, fiind interesat de dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale, preponderent în domeniul agriculturii.

Bejegyzés navigáció