Év elejétől a nemzetközi vonatjegyek is megvásárolhatók online, a www.cfrcalatori.ro honlapon vagy a bileteinternationale.cfrcalatori.ro linken keresztül – tájékoztat közleményében a Román Vasúttársaság utasszállító részlege.

A közlemény szerint valamely külföldi ország belföldi járataira és két külföldi ország közötti utazásra is lehet jegyet vásárolni ily módon. A nemzetközi jegyeket indulás előtt legtöbb három hónappal lehet megváltani online, és legkevesebb 48 órával korábban, ha valamelyik állomáson vagy CFR-jegyirodában veszik át, és legkevesebb nyolc nappal előtte, ha gyorsposta szállítja ki. Amennyiben az utazáshoz belföldi járat igénybevételére is szükség van, legtöbb egy hónappal korábban lehet megvásárolni a jegyet.

Jelenleg a következő városok vonatállomásán vehetők át a nemzetközi utazásokra érvényes, online megvásárolt vonatjegyek: Bukarest, Konstanca, Temesvár, Arad, Déva, Brassó, Sepsiszentgyörgy, Predeál, Kolozsvár, Nagyvárad, Nagybánya, Szatmárnémeti, Craiova, Târgu Jiu, Beszterce és Lugos.