Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor are, astăzi, o întrevedere cu secretarul general al Partidului Popular European, Antonio López-Istúriz White. După întâlnire, cei doi susţin declaraţii de presă, în jurul orei 11, la sediul UDMR (Str. Dr Lister nr. 57, sectorul 5).

Aproximativ o mie de studenţi ai Universităţii de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș au protestat ieri, pentru a doua zi, în susţinerea facultăţii maghiare şi împotriva regulamentului de examene. Din cauza protestului, au fost organizate negocieri cu conducerea universităţii la sediul prefecturii Mureş.

Autorităţile şi organizaţiile locale ale partidelor din Floreşti se chinuie să adune 12 preşcolari cu scopul înfiinţării unei clase pregătitoare cu predare în limba maghiară, dar au mari probleme, deşi în „cea mai mare comună a României” trăiesc mii de etnici maghiari. Părinţii ţin morţiş să-şi înscrie copii „la oraş”, chiar dacă acest lucru înseamnă o navetă zilnică de două sau chiar trei ore, între Floreşti şi Cluj-Napoca.

Autorităţile locale din Harghita organizează, pentru jurnalişti din presa centrală, o vizită de documentare în localitatea Șumuleu Ciuc, incluzând şi Sanctuarul Marian, locul în care va fi organizată slujba pe 1 iunie a Papei Francisc. Organizatorii asigură masa și cazarea. Vizita va fi organizată în perioada în care are loc și carnavalul măștilor din Harghita (1-2 martie).

Bejegyzés navigáció