• UDMR lansează astăzi (ora 11.00) , la Cluj, programul ”TransilvaniaStat”, serviciul de statistică în limba maghiară. Acesta va conține statistici despre Transilvania și situația maghiarilor din România, respective un repertoriu al instituțiilor care contribuie la păstrarea identității maghiarilor din România.
• Universitatea de Medicină, Farmacie din Târgu Mureş va înfiinţa o facultate în limba engleză, spre nemulţumirea liniei maghiare. În opinia profesorului universitar SZABÓ Béla, conducătorul liniei maghiare, este revoltător că liniei maghiare, care funcţionează de 74 de ani, nu i se cuvine acea autonomie organizaţională, precum celei engleze, care funcţionează de doar zece ani sub umbrela universităţii.
• Astăzi (de la ora 19.00) la Institutul Maghiar din București va fi lansată numărul 13 al revistei Infinitezimal, care se dedică gândirii maghiare prodigioase. Lansarea revistei face parte din seria de evenimente dedicate Zilei Culturii Maghiare. Moderatorul serii va fi redactorul șef al revistei, Sebastian-Vlad Popa, care invită la discuții libere, lectură și claviatură spontană pe marginea revistei Infinitezimal.
• Asociaţia „Medium Contemporan MAGMA” din Sfântu Gheorghe a obținut „Premiul pentru rezistenţă în cultură”, din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Spaţiul Expoziţional de Artă Contemporană MAGMA din Sfântu Gheorghe a fost înființat în 2010 de artiştii vizuali Barnabás Vetró, Attila Kispál şi Ágnes-Evelin Kispál, și este o iniţiere artişti pentru artişti. INSERT: Kispál Ágnes Evelin, reprezentanta „MAGMA”
• Termen în procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, este judecat pentru abuz în serviciu – ora 12:00, la Tribunalul Harghita din Miercurea Ciuc.

Bejegyzés navigáció