• Preşedintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat că România merge pe urmele Ungariei şi Poloniei, ţări care nu respectă statul de drept. Faceţi curăţenie fără compromisuri cu forţele trecutului”, a spus liderul ALDE.
  • Din motive de securitate, Congresul Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene (FUEN), la care se va alege noua conducere a organizaţiei, va fi organizat în Slovacia, în loc de Ucraina – se arată în comunicatul al organizaţiei-umbrelă a minorităţilor autohtone din Europa. Din 2015, organizaţia-umbrelă a minorităţilor autohtone este condusă de Lóránt Vincze, secretarul pentru afaceri externe al UDMR, care, potrivit anunţului său anterior, candidează la un nou mandat de preşedinte la congresul din Slovacia.
  • Cetăteanul polonez Michał Prokopowicz, principalul suspect în cazul incendierii sediului Centrului Cultural Maghiar din Ujgorod (Ucraina), a declarat că a comis infracţiunea la comanda jurnalistului german pro-rus Manuel Ochsenreiter, planul vizând înscenarea unui atac al nationalistilor ucraineni asupra minorităţii maghiare. Jurnalistul german Manuel Ochsenreiter a respins categoric implicarea sa în incendierea Centrului Cultural Maghiar din Ujgorod, calificând această versiune drept un „nonsens”. Procesul celor trei polonezi acuzaţi că au incendiat anul trecut un centrul cultural a început la Cracovia, potrivit tribunalului regional din fosta capitală poloneză.
  • Compania franceză producătoare de vaccinuri Ceva-Phylaxia va construi în oraşul Monor, judeţul Pesta, o uzină pentru fabricarea vaccinurilor de animale, precum şi un centru de cercetare şi dezvoltare, valoare investiţiei fiind de aproximativ 32 milioane euro.
  • Aproape 73 % dintre şomerii înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Harghita la sfârşitul lunii noiembrie 2018 au cel mult opt clase şi sunt greu de integrat pe piaţa muncii. Directorul AJOFM HR, Tiberiu Pănescu, la sfârşitul lunii noiembrie se aflau în evidenţele instituţiei un număr de 5575 de şomeri, din care 4057 nu aveau studii – absolviseră doar şcoala primară sau au terminat opt clase. 
  • Gaz Metan Mediaş a încheiat la egalitate cu liderul campionatului maghiar de fotbal, Ferencvaros TC Budapesta, scor 0-0, într-un meci amical disputat marţi la Belek (Turcia). 
  • Reportaj cu Szabó Enikő, povestitor si terapeut de basme populare, despre rolurile basmelor populare in viata adultilor si copiilor.
  • Reportaj cu Champier Ágnes (Ungaria) despre prezentarea lui tinuta in Tg. Mures despre sistemul pedagogic Waldorf (care altfel, anul acesta aniverseaza 100 de ani).

Bejegyzés navigáció