• Există posibilitatea ca pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc să fie ţinut cu o săptămână mai devreme, din cauza vizitei Papei Francisc, care, în data de 1 iunie, va celebra o liturghie în aer liber pe colina din Şumuleu Ciuc. Decizia va aparţine arhiepiscopului JAKUBINYI György şi călugărilor franciscani din Şumuleu Ciuc. Suveranului Pontif va vizita și Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia, în a cărei istorie de 1000 de ani aceasta va fi prima vizită papală.
• Instiututul Balassi din București se pregătește pentru o Seară de lieduri în memoria dirijorului Ludovic Bács. Evenimentul are loc vineri, 18 ianuarie a.c.
• Ziua Națională, celebrată prin manifestări ample, în județul Covasna. Cinematograful din Sfântu Gheorghe marchează Ziua Culturii Naționale, printr-o serie de proiecții românești: „Moromeții 2 și „Dacii liberi”, „Un om la locul lui”, „În pronunțare”, „Pup-o, mă”, etc.
• Elevii se întorc la şcoală după o vacanţă de trei săptămâni.
• Mai multe de jumătate dintre unităţile şcolare din judeţul Covasna nu dispun de asistenţă psihopedagogică, în condiţiile în care numărul elevilor cu tulburări psihice şi comportamentale creşte de la an la an, relevă un raport al Inspectoratului Şcolar Covasna.
• Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a declarat că bugetul va fi aprobat în februarie şi că nu se pune problema să nu se plătească pensiile şi salariile, în caz că va întârzia bugetul, deoarece principala misiune a Coaliţiei de guvernare este să aducă mai mulţi bani în buzunarele românilor.
• Peste 60.000 de echipamente electrice şi electronice de uz casnic folosite vor fi înlocuite cu altele noi, cu consum redus de energie, prin intermediul Programului ”Rabla pentru electrocasnice”, al cărui buget este de circa 20 de milioane de lei.
• S-a încheiat prima săptămână a Raliului Dakar 2019, iar sătmăreanul Mani Gyenes s-a descurcat foarte bine cu toate că uneori a simțit dureri la mână și ocupă locul 2 la categoria Malle Moto, locul 4 la clasa Maraton și 43 în clasamentul general.
• CNAS precizează că medicamentele cu şi fără contribuţie personală prescrise de medici pot fi ridicate în prezent la fel ca şi până acum, de la orice farmacie aflată în contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate ca şi medicul prescriptor.

Bejegyzés navigáció