Ungaria se află la un pas să-şi coreleze acţiunile cu România, în interiorul Uniunii Europene – a declarat primul ministru al Ungariei, Viktor Orbán, la conferinţa de presă de după şedinţa săptămânală a guvernului. Cu această ocazie, contrar uzanţelor, Orbán a răspuns la întrebările tuturor jurnaliştilor.

Artişti din Ungaria şi din Transilvania vor prezenta la Târgu Mureş opera populară „Şezătoare la secui”, cu ocazia Zilei Culturii Maghiare. Un concert similar a fost organizat pentru prima dată anul trecut, contravaloarea biletelor fiind donată Liceului de Artă din Târgu-Mureş. În acest an, încasările vor fi donate unui tânăr muzician.

Conducerea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) condamnă „lipsa de reacţie” a Guvernului, Preşedinţiei şi Parlamentului României faţă de Programul pentru dezvoltarea economică a Ţinutului Secuiesc finanţat de Guvernul Ungariei. Programul, având un buget de 25 de miliarde de forinţi (circa 80 de mil. euro), a fost lansat în decembrie.

Biblioteca Judeţeană „Bod Péter” din Sf. Gheorghe organizează, cu ocazia Zilei Culturii Române, lansarea volumului Sissi, urmată de un dialog cu autorul, criticul de artă Pavel Şuşară, cu participarea traducătorului, Demény Péter.

Bejegyzés navigáció