Astăzi are loc un nou termen la Înalta Curte de Casație și Justiție din București în dosarulul fostului viceprimar de la Cluj Napoca, HORVÁTH Anna (ora 10:00). În acest dosar fostului viceprimar a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani alături de omul de afaceri FODOR Zsolt.

Asociația de Cultură Petőfi din București sărbătoreşte astăzi 161 de ani de la înființare (1857). Obiectivele principale ale asociației sunt sprijinirea tradițiilor și a educației în limba maternă, respectiv cooperarea cu bisericile maghiare.

Cea de a 12-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar din Bucureşti – organizată în perioada 11-18 noiembrie de Institutul Balassi – oferă publicului şansa de a vedea pentru prima dată o serie de producţii cinematogrfice distinse la mai multe festivaluri internaţionale de prim rang. Festivalul va fi deschis cu filmul “Sunset”, în regia lui László NEMES JELES, care a obţinut trofeul FIPRESCI la Festivalul de la Veneţia din acest an.

Colegiul Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc sărbătoreşte în aceste zile 425 de ani de la înfiinţare. În cadrul manifestărilor sunt organizate întâlniri pentru foştii elevi şi profesori, proiecţii de filme documentare şi sesiuni de comunicări ştiinţifice.

34 de şcoli din judeţele Harghita, Covasna, Mureş şi Bacău s-au înscris la cea de-a III-a ediţie a concursului de istorie pentru elevii claselor a 7-8-a organizat de Fundaţia Jancsó Benedek. Scopul concursului este mai buna cunoaştere a istoriei locurilor natale, trezirea interesului cu privire la viaţa, cultura şi instoria secuilor.

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale din Doba (Satu Mare) se pot mândri cu cel mai bun proiect pe care l-au realizat în cadrul competiției naționale ”Let’s Get Green” organizat prin campania ”Let’s Do It, Romania”.Performanța lor a fost răsplătită cu Marele Premiu, în valoare de 15.000 de euro, înmânat ieri. Timp de o jumătate de an, întreaga comunitate constituită în preajma școlii, de la elevi la părinți și profesori, au fost instruiți la cursuri de educație ecologică, au organizat o întreagă campanie de colectare selectivă a deșeurilor și au participat la acțiuni de voluntariat, precum curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educative etc.

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului ar putea fi prima unitate de învățământ din județul Covasna care și-ar putea produce singură energia electrică cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Acest lucru se va întâmpla dacă inițiativa adună suficiente voturi din partea comunității în competiția „RO SMART în Țara lui Andrei”. Voturile se înregistrează pe www.taraluiandrei.ro/ro-smart până cel târziu în 15 noiembrie.

Bejegyzés navigáció