Udmr cere Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării sancționarea jurnalistului Cristian Tudor Popescu care, într-o emisiune de televiziune, a făcut „declarații jignitoare și instigatoare la ură” la adresa comunității maghiare, în legătură cu adoptarea Proiectului de lege pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului.
UDMR nu a susținut proiectul, în ciuda amendamentului care excepta „organizațiie cetățenilor aparținând minoritățiilor naționale, membre ale Consiliului Minoritățiilor Naționale” de la obligativitatea ca asociațiile și fundațiile să raporteze instituțiilor statului toti beneficiarii finali.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România și Fidesz au anunțat că, în circumstanţele actuale, vor susţine candidatura germanului Manfred Weber la preşedinţia Comisiei Europene. Viktor Orbán şi Hunor Kelemen au avut luni, la Budapesta, discuții despre planuri comune de dezvoltare pentru Transilvania, precum şi despre apropiatul congres de la Helsinki al Partidului Popular European.

Senatul a respins, luni, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă privind parteneriatul civil, iniţiată de deputatul independent Oana Bîzgan. Raportul de respingere acordat propunerii legislative şi propus plenului de Comisiile juridică şi pentru drepturile omului din Senat a primit 92 de voturi „pentru”, 11 „împotrivă” şi o abţinere.

În cadrul Festivalului Internațional al Teatrelor Dunărene organizat de Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu, ziua de miercuri, 31 octombrie, va fi dedicată artei teatrale maghiare și personalităților culturale din Ungaria.

Bejegyzés navigáció