Summitul „Iniţiativa celor Trei Mări” (17 – 18 sep.)

La Cluj-Napoca a fost inaugurată, ieri, clădirea reabilitată a Liceului Teologic Reformat. Lucrările de renovare au durat doi ani şi au fost finanţate cu peste două milioane de euro (700 de milioane de forinţi) de Guvernul Ungariei. La Colegiul Reformat din Cluj-Napoca au învăţat o serie de personalităţi, printre care poetul Lajos Áprily, arhitectul Károly Kós, dramaturgul András Sütő şi scriitorul Albert Wass. Acestă instituţie are în prezent 800 de elevi.

UDMR nu va participa la referendumul din 7 octombrie – a declarat preşedintele executiv al Uniunii. Porcsalmi Bálint a spus că definirea familiei printr-un referendum este inutilă, fără sens din punct de vedere juridic şi are efectul excluziunii pe plan social, iar din punct de vedere politic dăunător şi fals, motiv pentru care. nu a luat încă o poziţie

Partidul Civic Maghiar a încurajat cetăţenii ca la referendum să opteze pentru consolidarea constituţională a căsătoriei şi a familiei tradiţionale. În comunicatul transmis presei PCM a solicitat tuturor oamenilor creştini maghiari ca la referendumul pentru familie să voteze în conformitate cu credinţa şi valorile lor de bază.

Circa 10 mii de saci de gunoi s-au strâns în judeţul Harghita în cadrul acţiunii de curăţenie în natură demarat de către Asociaţia Let’s do it Románia. CORESPONDENȚĂ

Reportaj despre forumul fermierilori români și maghiari, organizat la Arad, în cadrul Târgului Agromalim.

Sinistrații covăsneni, adică persoanele afectate de inundațiile din iunie-iulie a.c., aflate în pericol de excluziune socială, au început să primească fondurile promise de Guvern, potrivit Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Covasna. Pe lista desp[gubirilor figurează 37 de gospodării din județul Covasna.

Reportaj despre Festivalul de Film de la Miercurea Ciuc, ‘Filmszereda, unde alături de filme de referinţă ale cinematografiei maghiare, la festival sunt prezente şi producţii ale cinematografiei româneşti contemporane.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se va întâlni în data de 18 septembrie, la Moscova, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, urmând să discute în principal despre probleme energetice.

Se poate şti practic înainte de desfăşurare rezultatul referendumului privind definirea familiei – a declarat deputatul UDMR din Sfântu Gheorghe Márton Árpád. Pragul de validare al referendumului este atât de mic încât este aproape imposibilă invalidarea a spus deputatul adăugând, că o urmare a acestui referendum poate fi apariţia unui climat împotriva celor care îşi cresc singuri copii, aşa cum s-a mai întâmplat şi în Ungaria sau alte ţări, respectiv greutăţi economice care pot apărea din interpretarea Constituţiei. Acest referendum nu exclude existenţa contractelor de parteneriat pentru cei care trăiesc în concubinaj – a precizat Márton Árpád.

Bejegyzés navigáció