• Fundaţia Pentru Comunitate şi MOL România a lansat noua ediţie a programului de finanţare a unor proiecte de terapie emoţională şi prin artă, având ca scop reabilitarea psiho-socială a copiilor cu afecţiuni cronice, în curs de recuperare după afecţiuni grave sau a copiilor care trăiesc cu dizabilități. Pot depune cereri de finanțare organizaţii non-profit care desfăşoară activităţi legate de scopul programului, organizații nonguvernamentale (fundaţii, asociaţii, federaţii), organizații religioase. Plafonul maxim de finanţare a unui proiect este de 25.000 lei. Volumul total al sponsorizărilor este de 400.000 lei. Decizia finală va fi luată de către Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate, până la data de 30 noiembrie 2018.
  • Lucrările pe lotul Iernut – Chețani, pe Autostrada A3 avansează într-un ritm alert. Se lucrează intens la toate structurile mari și a început să prindă contur viaductul care traversează localitatea Bogata și pasajul care trece peste calea ferată și râul Mureș, în dreptul orașului Luduș. Din păcate însă antreprenorii au probleme din ce în ce mai mari cu lipsa personalului calificat și sunt nevoiți să angajeze mână de lucru din afara țării – precizează Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov pe pagina sa de socializare
  • Tăierile ilegale de arbori din pădurile publice şi private din judeţul Covasna au înregistrat o scădere de 14% în prima jumătate a acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, relevă un raport al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna.
  • În judeţul Harghita nu au crescut tăierile de porci în această vară, ca în alte judeţe, unde tăierile s-au înmulţit de teama apariţiei pestei porcine africane. În judeţul Harghita este linişte din punct de vedere epidemiologic – a declarat preşedintele Autorităţii Sanitar-Veterinare din judeţul Harghita.

Bejegyzés navigáció