A vád kilenc tanúját hallgatták meg Horváth Anna, Kolozsvár volt alpolgármestere perének tegnapi tárgyalásán. Ezúttal sem tett senki terhelő vallomást a volt elöljáró ellen. A következő tárgyalás december 7-én lesz, amikor majd befejezik a tanúk kihallgatását. A tegnapi tárgyaláson az is kiderült, hogy csak januárban játsszák le a Kolozs megyei táblabíróságon Horváth Anna perében a Román Hírszerző Szolgálat vádemelés alapjául szolgáló hangfelvételét.

Mint ismert, Kolozsvár volt alpolgármestere ellen tavaly októberben indult bűnvádi eljárás. Azzal vádolja a DNA, hogy a Fodor Zsolt üzletembertől kapott pénzből munkatársai fesztiváljegyeket vásároltak azoknak az önkénteseknek, akik az RMDSZ választási kampányában tevékenykedtek. A DNA szerint az Euro GSM tulajdonosa ennek fejében egy építkezéshez szükséges dokumentáció elfogadásának felgyorsítását kérte az RMDSZ-es alpolgármestertől.

Horváth Anna korábban közösségi oldalán közölte: nem feljelentés, hanem a tavaly februárban kezdődött ?teljes körű nemzetbiztonsági megfigyelése? alapján, a ?lehallgatások értelmezéseinek ürügyén? indult ellene ügyészségi eljárás.