Ma van a Colectiv-tragédia kétéves évfordulója. A 64 halálos áldozatot követelő tűzvészre ma több együttes koncertjével emlékeznek. A román közszolgálati rádió kulturális csatornája este 7 órától, a főcsatorna pedig este 23 óra 5 perctől műsorra tűzi a Colectiv-tragédiából ihletődött 64 című rádiószínházi előadást.A dráma fiktív szereplők élettörténetét és a szemtanúk vallomásait ötvözi, rövid jeleneteivel az együttérzésről és részvételről, szabadságról és felelősségről, közéleti és magánéleti etikáról vet fel kérdéseket.

Mint ismert, a Colectiv-tűzvész feltételezett felelősei ügyében még mindig nem született bírósági ítélet. Nem vonták felelősségre sem a tűzvédelmi előírásokat figyelmen kívül hagyó klubtulajdonosokat, sem a szórakozóhely ellenőrzését elmulasztó tűzoltókat, sem pedig a működési engedélyt a rendellenességek ellenére kiadó kerületi polgármestert.

2015. október 30-án mintegy 350-en vettek részt a Goodbye to Gravity nevű rockegyüttes koncertjén a bukaresti klubban, ahol egy rosszul elhelyezett pirotechnikai eszköz miatt az egész helyiség lángba borult. A tűzvész éjszakáján 27-en vesztették életüket, 150 ember került kórházba. További 38 áldozat napokkal, hetekkel később halt bele sérüléseibe, a füstmérgezés szövődményeibe és a kórházi fertőzésekbe.