• Delegaţia din judeţul Covasna va veni cu trei autobuze la manifestaţia de la Bucureşti de miercuri 5 iulie împotriva sistării împuşcării urşilor. Reprezentanţii fermierilor, composesoratelor, autorităţilor locale din judeţele Harghita, Covasna, Mureş şi Braşov vin miercuri la Bucureşti să solicite guvernului aprobarea cotelor de împuşcare a urşilor, care fac ravagii în satele şi comunele din judeţe. Conform Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice, judeţul Covasna ar putea asigura treiul decent pentru 700-750 de urşi, iar în prezent, conform specialiştilor numărul urşilor din judeţ depăşeşte 1300 ? a declarat preşedintele CJ Covasna Tamas Sandor.
  • Tribunalul Covasna a respins, ca nefondată, cererea de suspendare a hotărârii de reorganizare a reţelei şcolare preuniversitare de stat din municipiul Sfântu Gheorghe pentru anul 2017-2018, formulată de reprezentanţii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), care, prevede, printre altele, comasarea Liceului Tehnologic ?Puskás Tivadar? cu Liceul Tehnologic ?Kós Károly?. Reprezentanţii PPMT consideră o pierdere pentru întreg judeţul desfiinţarea liceului ?Kós Károly?, dar Primăria Sfântu Gheorghe susţine, că elevii vor putea învăţa în clase mult mai bine dotate, iar după renovare, în sediul actual al Liceului Tehnologic ?Kós Károly? se va amenaja o nouă şcoală elementară cu predare în limba maghiară.
  • Fundaţia pentru Comunitate Odorheiu Secuiesc organizează astăzi prima Clacă Urbană în cadrul căreia se vor picta în culori vii elementele de beton gri din oraş. Primul astfel de obiectiv este un pasaj de sub blocul de pe strada II. Rákóczi Ferenc. Scopul proiectului este de a da viaţă pereţilor gri de beton prin desene, opere artistice. În derularea proiectului participă elevii de la liceul de artă din municipiu.
  • 25 de călăreţi s-au înscris la Galopiada Secuiească organizată pentru a 7-a oară pe dealul Pivniţele Mari de lână comuna Moacşa, judeţul Covasna. Câştigătorii concursului organizat între 14-16 iulie vor participa la Galopiada Naţională d ela Budapesta din această toamnă. Judeţul Covasna participă cu 16, judeţul Harghita cu 8, iar judeţul Mureş cu un singur călăreţ.

Bejegyzés navigáció