• Astazi plenul comun votează noul Guvern. Pana ora 14,00, vor fi audiate persoanele care au fost propuse pentru a face parte din Guvernul Tudose. UDMR va susţine noul Cabinet, dar îşi rezervă dreptul de a nu vota în comisii acei miniştri care nu sunt bine pregătiţi – preciza liderul unional, Kelemen Hunor. Kelemen Hunor: Dacă nu apar mâine în comisii surprize neplăcute, atunci vom vota investirea Guvernului, ceea ce nu înseamnă că vom fi de acord cu toate măsurile pe care le va lua Guvernul în perioada următoare. UDMR a anunţat că exclude, în continuare intrarea Uniunii la guvernare.
  • Conducerea Consiliului Judeţean Covasna va susţine financiar construirea unui centru wellness în staţiunea Covasna, investiţia fiind estimată la peste 5 milioane de euro ? insert cu preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor.
  • Consiliul Judeţean Harghita alocă, în acest an, suma de 600.000 lei pentru restaurarea monumentelor istorice din judeţ, fiind invitate să solicite finanţare şi persoanele fizice care deţin clădiri încadrate în categoria monumentelor istorice. Este important că nu doar bisericile pot depune proiecte, cele care sunt monumente istorice, ci şi persoanele fizice pot obţine finanţare. ? insert cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Barti Tihamér.
  • Maine de la ora 16.00 covasnenii si turistii din statiune sunt invitati la cel mai recent film al lui Nae Caramfil, intitulat 6.9 PE SCARA RICHTER. Comedia va fi prezentata in cadrul festivalului Caravana Filmului Romanesc. De la ora 20.00 si sambata, 1 iulie, de la ora 11 va fi prezentat filmul lui Enyedi Ildiko, Despre Trup si Suflet, distins cu premiul Ursul de Aur.
  • Firmele ungare din domeniul apelor au în Tadjikistan perspective de investiţii în valoare de mai multe miliarde de forinţi, având în vedere faptul că în această ţară din Asia Centrală se află 54% din resursele hidroenergetice ale Asiei, iar baza hidrografică a Tadjikistanului este de trei ori mare decât necesarul de apă pentru întreaga regiune central-europeană – a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar pentru afaceri externe şi relaţii economice internaţionale, în urma convorbirilor purtate la Duşanbe. Ministrul ungar a precizat că Tadjikistanul foloseşte în total doar 5% din potenţialul hidroenergetic de care dispune şi doar 45% din populaţia ţării are acces direct la apa potabilă. Pentru crearea unor facilităţi privind investiţiile firmelor ungare, Ungaria a deschis la Eximbank o linie de credit de 38 milioane de euro.
  • Sâmbătă, 1 iulie, în Cetatea Oradea, va fi vernisată o expoziţie itinerantă de fotografie a maghiarilor de pretutindeni, cu lucrări ale artiştilor din opt ţări. Expoziţia internaţională este realizată de Asociaţia Mondială a Artiştilor Fotografi Maghiari în colaborare cu Asociaţia internaţională ‘Euro Foto Art’ din Oradea. ‘Din cele 45 de lucrări selectate anul trecut din cele 803 trimise de 102 artişti din toată lumea, cinci sunt din România, anume din Tg. Mureş, Săcele, Carei, Sf. Gheorghe şi Odorheiu Secuiesc.
  • Aproximativ 30 de tineri vor putea beneficia de burse in vederea participarii la cursuri de formare in meseria de bucatar si in cea de ospatar, in cadrul unui parteneriat incheiat intre Scoala Populara de Arte si Meserii din Sf. Gheorghe si cativa agenti economici din judet. Prin acest proiect cateva firme din judet din domeniul turismului, alimentatiei publice vor angaja pe perioada verii, absolventi de liceu, urmand ca in toamna, acelor tineri sa le fie suportata prin burse o parte din cheltuielile de participare la cursuri de bucatar si ospatar organizate de Scoala Populara de Arte si Meserii ? insert cu Gáj Nándor, directorul scolii.

Bejegyzés navigáció